YLEISURHEILU

          
              

 

Kausi 2019

Kipinän Arttu Korkeasalon (19 v.) kuulantyöntökausi oli rannevamman takia vaikea. Arttu on harjoitellut hyvin, mutta kuulaan ei ole voinut koskea ranteen takia alkukesän jälkeen. Rannevamma esti osallistumisen myös nuorten EM-kilailuihin, jotka käytiin Ruotsissa. Toipuminen on kuitenkin käynnissä ja korvaavat harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Näin ollen Artulla on jo katse kohti ensikautta. Raamikas (196 cm pitkä) Arttu harjoittelee määrätietoisesti ja valmentajana toimii oma isä Kari ja lisäksi leireillä valmennusapua on antanut mm. Mika Halvari.

 

Kausi 2018

Arttu Korkeasalon kesäkausi on alkanut ennätysten merkeissä. Juhannuksena Ikaalisissa syntyi uusi oma ennätys 19,80 m (6 kg kuula). Tästä olisi ollut hyvä jatkaa kohti Tampereella järjestettäviä nuorten MM-kisoja, mutta Kokemäen kuulakisoissa Arttu loukkasi ranteensa ja kausi keskeytyi. Nyt aikaa toipumiseen ja suunta kohti ensi kautta, sillä Arttu pääsee ikänsä puolesta edelleen nuorten MM-kisoihin.

Arttu Korkeasalon hallikausi 2018 on alkanut jälleen Suomen ennätyksellä 19,66 Turussa loppiaisena. Alkuvuonna on tullut myös paljon palkintoja viime kauden menestyksestä. Arttu valittiin TUL:n Tampereen piirin parhaaksi nuoreksi urheilijaksi. Lisäksi Arttu sai Kalle Kaiharin säätiöltä tunnustuksen viime kauden upeista tuloksista. Arttu valittiin mukaan myös Peugeot-tiimiin, joka tuo hyvän avun valmennukseen. Tiimin kummiurheilijana toimii olympiamitalisti Antti Ruuskanen. Pirkkahallissa 11.2. Arttu kokeili myös miesten kuulaa ja silläkin syntyi uusi oma ennätys 17,85. Arsi Harjun tekemä 19 v. Suomen ennätyskään ei ollut kaukana. Arttu sivusikin 18.2. Helsingissä aikuisten SM-halleissa Suomenennätystä 17,99 ja sijoittui 4.  Kuortaneella oman ikäluokan SM-kisoissa tuli odotetusti mestaruus tuloksella 19,27.
Tästä on hyvä jatkaa kautta, sillä harjoituskausi on mennyt suunnitelmien mukaan. Valmentajana on edelleen toiminut oma isä Kari, mutta tukijoukoissa on ollut mukana myös Matti Yrjölä ja hallimaailmanmestari Mika Halvari.

 

Kausi 2017

Artun kesäkausi 2017 on lähtenyt käyntiin ennätysten merkeissä. Suomen ennätys kuuden kilon kuulalla on parantunut jo kolmesti Tammelassa, Ikaalisissa ja Valkeakoskella. Suomen ennätyslukema kirjataan nyt 19,27 m. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän pääkisoja. Arttu valittiin Suomen maajoukkueeseen 19-vuotiaiden EM-kisoihin Italian Grossettoon. Kotiin tuomisina oli kuulafinaalin 10. sija (tulos 18.93 m). Sijoitus on hyvä, sillä Arttu pääsee ikänsä puolesta mukaan kisoihin vielä kahtena seuraavanakin vuonna. Nyt kohti oman ikäluokan SM-kisoja ja Ruotsi-Suomi maaottelua.

Arttu Korkeasalon hallikausi 2017 alkoi odotusten mukaisesti hyvin sujuneen harjoittelukauden jälkeen. Arttu kokeili ensimmäistä kertaa kilpailuissa miesten kuulaa (7 kg) ja tuloksena olikin oman ikäluokan MAAILMAN ENNÄTYS 17,68 m. Helmikuussa syntyi myös uusi ennätys kuuden kilon kuulalla 18,87 m. Tulos on tässä ikäluokassa Suomen kautta aikain paras ja koko maailmassa tämän vuoden paras. Hallikausi jatkui hienosti, sillä Jyväskylästä tuli Suomen mestaruus pronssi miesten kuulassa tuloksella 17,38. Hallikausi huipentui vielä oman ikäluokan Suomen mestaruuskisoihin Turussa, mistä tuli ylivoimainen voitto kotiin.

Kausi 2016

Arttu Korkeasalon hallikausi 2016 on sujunut hienosti. Kausi alkoi Kuortaneella 17-vuotiaiden poikien ikäluokassa Suomen halliennätyksen 19,86 (katso video), jota Arttu vielä paransi lähes metrillä SM-halleissa. Ikäluokan ennätys on nyt 20,85 m (tulokset). Arttu Korkeasalo on 16-vuotias. Ennätystulos syntyi viiden kilon kuulalla, jota Korkeasalo työnsi viime vuonna ulkoradoilla 19,52.

Arttu Korkeasalon kesäkausi 2016 on mennyt hienosti. Arttu valittiin nuorten EM-kisoihin Georgiaan, jossa syntyi hieno uusi ennätys 20,96 m. Sijoituksena upea 4. sija. Huomioitavaa, että Artun on mahdollista päästä myös ensi vuonna nuorten EM-kilpailuihin. Elokuun puolivälissä nuorten Suomen mestaruuskilpailuissa oma ennätys koheni vielä lukemiin 21,23 m. Sillä tuloksella tuli ylivoimainen Suomen mestaruus. Sivulajissa kiekon heitossa tuli hopeaa. Syyskuun alussa oli edessä vielä nuorten Ruotsi ottelu Tampereella, jossa tuli komea lajivoitto Suomelle ja Artulle!

Kauden lopuksi Arttu sai vielä ansaittua tunnustausta Hämeen seudun yleisurheilu ry:ltä. Arttu valittiin vuoden 2016 urheilijaksi sarjassa M17. Lisätunnustus tuli myös piiriennätyksestä samassa sarjassa.

Myös TUL:n Tampereen piiri valitsi Artun vuoden nuoreksi urheilijaksi.  Onnea Arttu!

   

 

Kesä 2015

Euroopan nuorten olympialaiset järjestettiin Georgiassa heinä-elokuun vaihteessa 2015. Kipinän Arttu Korkeasalo (15 v.) edusti Suomea upeasti kuulantyössä. Kotiin tuomisina oli olympiakultaa sekä oma ennätys 18,98 m (tulokset). Voittotyöntövideon voit katsoa tästä. Ennätys uupuu vain 4 cm alle 17-vuotiaiden Suomen ennätyksestä.
Oman ikäluokan Suomen mestaruuskisoissa Oulussa elokuun lopulla Arttu otti kuulassa odotetusti kultaa yli kahden metrin erolla seuraavaan. Sivulajissa kiekossa tuli SM-pronssia.

Artun kausi 2015 huipentui Ikaalisten syyskisoissa työnnettyyn Suomen ennätykseen 19,52 m (P15, 5 kg kuula).

Raamikas (196 cm pitkä) Arttu on aloittanut kuulantyönnön 7-vuotiaana, sillä laji tuntui jo silloin omalta. Nykyisin Arttu harjoittelee määrätietoisesti ja tulokset puhuvat puolestaan.

 

 

 

 Yleisurheilujaoston puheenjohtajana toimii Tapani Alin p. 040-5439752